KVKK’dan Facebook’a rekor ceza!

0
35
Wordpress Botu

Veri ihlali ve güvenlik gibi konular sebebiyle sosyal medya platformu Facebook’un başı zaman zaman derde giriyor. Son olarak ortaya çıkan bilgiye göre, Kişisel Verileri Koruma Kurulu teknoloji devine milyon TL’lik ceza kesti.

Facebook ceza aldı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, veri ihlali nedeniyle Facebook’a ceza kesti. 1 milyon 600 TL’lik bu dev para cezasının gerekçesi de açıklandı. Facebook’u Türkçe olarak kullanan 280.959 kullanıcının verilerinin ihlal edildiği belirtildi.

Facebook’un ‘başkasının gözünden gör’, ‘doğum günü kutlayıcı’ ve ‘video yükleyici’ özelliklerinden kaynaklanan veri ihlalleri olduğu açıklandı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Facebook temsilcisi tarafından Kuruma gönderilen 14.10.2018 tarihli e-posta’da ‘Başkasının Gözünden Gör’ ihlaline ilişkin bilgi verilerek bilgilendirmenin takip eden hafta içinde yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu‘na arz edileceği ifade edilmesine rağmen, Facebook tarafından Kurul’a herhangi bir bildirim yapılmaması üzerine Kurulun resen inceleme yapma kararı aldığı belirtildi.

Aynı zamanda ihlalden kullanıcıların isim, cinsiyet, doğum günü, din bilgisi, konum, memleket, ilişki durumu, eğitim geçmişi ve Facebook’ta son zamanlarda yapılan aramalar, kullanıcının takip ettiği 500’e kadar başlıca hesaplar gibi kişisel verilerin etkilendiğini tespit edildi.

1 milyon 650 TL‘lik cezanın 1 milyon 150 bin TL’si Facebook‘un gerekli tedbirleri almaması ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle kesildi. Ayrıca, bu durumla ilgili Kuruma gerekli bildirimleri yapmaması nedeniyle de 450 bin TL’lik idari para cezası kesildi.

Kaynak: Shiftdelete

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.